Zpět

Majonéza nebo tatarka bez cholesterolu (a bez výčitek)

Přidáno: 5. 5. 2016 15:15:00 Počet shlédnutí: 167

05 Květen 2016

Majonéza je velmi oblíbená pochoutka. Používáme ji často při přípravě bramborového salátu, obložených chlebíčků, obložených mís, vlašského salátu, rybího salátu atd. Majonéza se prostě v našich domácnostech používá často a málokdy se zamyslíme nad tím, jak je pro naše zdraví vlastně škodlivá. Nejčastěji při výrobě majonézy používáme vajíčko, které obsahuje cholesterol, který je poměrně zákeřný. Asi těžko můžeme předpokládat, že slepice krmené stravou založenou na živočišných (a vlastních) odpadech budou produkovat zdravá vejce. A skutečně neprodukují. Vejce jsou kromě toho doslova saturována nasyceným tukem. To je druh tuku, který způsobuje, že se membrány mozku, srdce, cév a dalších tkání vyvíjejí nežádoucím směrem. Vejce současně obsahují relativně velmi málo cenného nenasyceného tuku. (převzato www.ronic-czech.cz ) S tímto geniálním receptem si připravíte během chvíle chutnou majonézu nebo tatarku bez cholesterolu a to je dobrý základ pro Vaše zdraví. menší šálek kešu ořechů (namočené předem alespoň 2 hodiny) 3 lžíce citrónové šťávy 1 lžíce nepasterizovaného jablečného octa 1-2 cibulky šalotky (pokrájené najemno) špetka Himálajské soli 5-6 lžic vody (dle potřeby) špetka mletého hořčičného semínka lžička sirupu agáve Vyjma cibulky rozmixujte vše do hladka. Vmíchejte najemno pokrájenou cibulku. Hotovo! :) I velcí vyznavači klasické tatarky mohou přísahat, že nepoznají rozdíl, ba dokonce, že tato varianta je mnohem chutnější. No a my všichni si konečně můžeme užívat majonézu nebo tatarku bez pocitu viny. A to nejen o vánočních svátcích.

Majonéza nebo tatarka bez cholesterolu (a bez výčitek)

Přihlášení

Tato stránka používá cookies. Vice info