Zpět

Dýňová polévka |RAW|

Přidáno: 5. 5. 2016 15:12:27 Počet shlédnutí: 52

05 Květen 2016

Budete potřebovat: - 1 máslovou nebo hokkaido dýni - olivový olej - japonskou sójovou omáčku Tamari - sůl a pepř - muškátový oříšek - kari koření - pro lepší chuť můžete přidat i žampiony a jarní cibulku - můžete přidat naklíčená semínka na ozdobení: ředkvička, řeřicha, pískavice... Z dýně si odkrojíme přiměřenou část podle množství, které chceme udělat. Vydlabeme z vnitřku semínka lžící a okrájíme slupku. Nakrájíme na menší plátky asi 1 cm silné. Hodíme do misky a promícháme s trochou olivového oleje a Tamari. Potom dáme na pečící papír a na plech do trouby (můžete dát i tác do domácí sušičky na ovoce). Očistíme a pokrájíme žampiony na středně slabé plátky. Potřeme olivovým olejem a osolíme. Přihodíme k dýni a to samé můžeme udělat i s jarní cibulkou. Sušíme cca 2 hodiny při 42 °C v troubě nebo sušičce. Poté odebereme dýni - žampiony a cibulku necháme dojít. Dýni hodíme do mixéru, přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku a lžičku mletého kari. Připravíme si vodu ohřátou na cca 42 °C, kterou opatrně přiléváme při mixování. Osolíme a opepříme dle chuti. (Pokud nejste zvyklí jíst RAW, doporučujeme při první přípravě tohoto receptu použít teplejší vodu. Příště ale zkuste 42 °C, zachováte tak všechny vitamíny a dostanete tak do svého těla více zdravých látek :) ) Nalijeme do předem ohřátých talířů a posypeme připravenými žampiony a cibulkou. Případně můžeme přidat naklíčená semínka na ozdobení (mungo, ředkvička, pískavice, řeřicha...). Jako přílohu doporučujeme Raw Chléb od Raw Bakers :-). Přejeme Vám dobrou chuť!

Dýňová polévka |RAW|

Přihlášení

Tato stránka používá cookies. Vice info